Het paard als coach tegen vermoeidheid

Chronische moe zijn, pijn over je hele lichaam, vatbaar voor kleine infecties,…  kunnen symptomen zijn van een langdurige overbelasting. Als je je hierin herkent, zal chronisch vermoeidheidssyndroom of fibromyalgie je niet onbekend klinken. Deze sessies zijn bedoeld voor mensen die al langer lichamelijke klachten hebben, vaak al jaren, zonder dat er een afdoende medische verklaring voor kan gegeven worden. Het gaat om een uitgebreider programma dan de burn-out training, met een langere opvolging, verspreid over een ruime periode.

Na een intakefase met een infosessie rond stress volgen 15 sessies verspreid over ongeveer 11 maanden waarin we aan de slag gaan met doseren, afgrenzen, activiteitenopbouw, waarden,… We volgen 3 fasen.

  • Fase 1: doseren, werken aan een goed basisniveau, omgaan met niet-helpende gedachten en grenzen stellen komen aan bod in de eerste 5 sessies
  • Fase 2: activiteitenopbouw en draagkracht vergroten zijn thema’s van de volgende 7 sessies
  • Fase 3: hervalpreventie en herhaling en oefening van de geleerde handvaten komen aan bod in de laatste 3 sessies

Afhankelijk van de groep, werken we ook rond arbeidsre-integratie. Dit kan eventueel ook in enkele individuele opvolgsessies.

Data worden aangekondigd op de website en definitief vastgelegd bij voldoende inschrijvingen.