Wie ben ik

Ik ben Veronique Vangompel. In 2008 rondde ik mijn opleiding klinische psychologie af aan de KULeuven. Afgelopen jaren deed ik ervaring op bij volwassenen met stressgerelateerde aandoeningen, persoonlijkheidsstoornissen (voornamelijk cluster C) en ADHD (en regelmatig ASS als comorbiditeit). In een vroeger verleden werkte ik in een voorziening voor mensen met een mentale beperking, bij pleegzorg en in het onderwijs. Ik proefde dus van verschillende vormen van begeleiding, bij verschillende doelgroepen. Persoonlijkheidsmoeilijkheden, autisme, ADHD en mentale beperking wekken het meest mijn interesse. In mijn eigen praktijk wil ik me daarom gaan toeleggen op 2 van deze groepen.

Ik ben opgegroeid met paarden. Oorspronkelijk ben ik geschoold in de klassieke rijkunst, maar de voorbije jaren volgde ik ook opleidingen rond g-paardrijden en coaching. Ik behaalde in 2014 het getuigschrift van Equicoach®. Ondertussen behaalde ik ook het postgraduaat Hippotherapie aan de Artevelde Hogeschool in Gent.

Ik probeer zo natuurlijk mogelijk om te gaan met mijn paarden. Daarom volgde ik les in het natuurlijk bekappen, zoek ik naar natuurlijke huisvesting, experimenteer ik met horsemanship,…. In mijn vrije tijd gaf ik tot 2019 paardrijles aan kinderen met een beperking.

Ik ben officieel erkend als psycholoog (Psychologencommissie, Erkenningsnummer: 852109258) en ben lid van verschillende verenigingen (VVKP, VVNP, BFP, PsyKNL,  Meer info).